Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

Старите къщи на улица Карловска

На вниманието на: Министерство на културата

Пловдив не е само на пловдивчани, той е на всички нас. Една от най-старите люлки на културата не само за България . Градът и неговите улици със старите и красиви къщи, които тъжно очакват своя край или своето ново начало.
Улица Карловска - едно време оживен търговски център , сега тъне в забвение и разруха. Красивите вековни къщи бавно уми рат , забравени и изоставени .
Но, все още има надежда да бъдат спасени.
От нас всички зависи, дали отново ще се изпълнят със светлина и оживено човешко присъствие , с ателиета на творци и тайнствени магазинчета ; с радостно разцъфнали дървета и с прохладни корони и пейки за отдих под тях .
Къщата не е само покрив над главата , тя трябва да бъде Дом . Не всяка постройка с покрив, може да носи почетната титла Дом. И не всеки , който живее под някакъв покрив, коже да каже, че Живее . Съществуване не е равнозначно на Жиеене .
Затова , колкото повече хора вземат отношение към опазването и спасяването на истинските, красви домове на улица Карловска в Пловдив ( а и не само там), толкова по-голям шанс даваме за спасението на старите Къщи, които са едни от най-ярките представители в богатото ни културно-историческо наследство.
Отнасяме петицията до Министерство на културата и НИНКН за да бъде преразгледан статута на горепосочените обекти и в най-кратък възможен срок да се пристъпи към организиране и изпълнение на действия по възстановяване и опазване на сградите на ул. Карловска .
Какво е вашето мнение?
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
1 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.

Създадена от:

Свържете се с автора