Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

ПЕТИЦИЯ ЗА ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ

На вниманието на: Президентство; МС; НС; Главен прокурор

ПЕТИЦИЯ ЗА ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ за гафовете които сътвори до момента.

1. Още преди заминаването си за Брюксел президентът Румен Радев заяви в интервю за „Юроактив“, че санкциите срещу Русия са напълно безполезни.
По същество на срещите в Брюксел – с ръководството на ЕС и НАТО, а и в Берлин българският президент водеше разговорите под знака на българския флаг, но като специален пратеник на чужд президент – Путин. Защото в тези визити акцентът му беше върху санкциите, върху Русия, които въобще не са първостепенен политически проблем (не са и икономически, освен в устата на пропагандата) за България. Напълно в духа на БСП и Корнелия Нинова, която на конгреса им заяви, че първата външнополитическа инициатива на новото правителство (ако спечелят изборите), ще е поставяне на въпроса за санкциите.

Как смятате, ПРЕДАТЕЛ ли е Радев?

2. След като подкрепи СЕТА в Брюксел, Радев го дава на КС.
Той всъщност продължавал да е против, но ще воюва срещу него от София.
На 15 февруари Европейският парламент одобри подписаното с Канада и най-всеобхватно до момента споразумение за свободна търговия на ЕС - СЕТА.
В духа на заканите на Радев, Нинова обеща БСП да блокира СЕТА в парламента, защото то ще донесе в България "ГМО, канадско месо и паралелна съдебна система."

3. Посещението на Радев в Германия - ПЪЛЕН ПРОВАЛ!
Какъв беше смисълът да се организира посещение и среща с ръководител, който от по-другиден вече няма да е ръководител на Германия.
Президентът Радев нямаше разговори с канцлера Меркел, в нейния календар денят 6 ноември беше свободен – без ангажименти. Радев нямаше разговори и с никой друг от кабинета на Германия. Разговори с немските ръководители нямаха и другите официални лица, придружаващи делегацията на България – нито служебния министър на външните работи Ради Найденов (който доскоро – само до преди десетина дни беше посланик в Берлин), нито министъра на икономиката Теодор Седларски, нито началника на президентския кабинет Иво Христов.
Немските медии не отделиха и ред, и запетайка за визитата на ген. Румен Радев. Това е рядко изключение. Бих казала – и единодушие. Визията на основни държави от ЕС за Европа на няколко скорости и мястото на България някъде в задната предавка придоби съвсем видни очертания в немското общество.

......има и още, но смятам че и това е достатъчно да му искаме #ИМПИЙЧММЪНТ

  1. Обновяване #1 Encerramento

    Създадена на 05 Април 2020 г.

    потвърждавам анулиране на петицията

Какво е вашето мнение?
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
1 093 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.

Създадена от:

Свържете се с автора