Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

Да оставим парк Бедечка на природата

На вниманието на: До министър председателя на Република България До Министрество на окoлната среда и водите До Министерството на младежта и спорта До Министерството на образованието и науката До Министерството на икономиката До Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Аз съм човек - реалист и разбирам кмета на града, който по въпроса за парк "Бедечка" в момента се намира между наковалнята и чука. От една страна, той е притиснат от група политици -бизнесмени, които преди време са изкупили от дребни собственици земите в парка. Създали са достатъчно силно лоби и са изменили плана на града, така че на негово място да построят жилищен квартал. От друга страна, кметът е притиснат от съвестта си и от по-голямата част на обществото, което не е съгласно паркът да се унищожи заради някакъв си квартал, който би могъл да се построи навсякъде другаде. Най-вероятно лобито на бизнесмените - политици ще надделее, защото се знае, че отношенията по-нагоре са обвързани с други лобита, влияния, приятелски кръгове и в края на краищата завършват в партиите, които всъщност се борят за власт, за да осъществяват своите икономически интереси.
И все пак, убеден съм, че ако истината се каже направо, а не да се шикалкави и да се пускат разни смешни материали, че паркът не бил парк и само загрозявал града, повече хора биха разбрали доводите.
Ако на парк "Бедечка" се възстановят алеите, ако се постави осветление, както беше преди и ако се поддържа, сигурен съм, че ще глътне много по-малко средства, отколкото да се строи някъде съвсем нов парк !
С подкрепата на тази петицията вие правите възможна борбата с унищожаването на българската природа, задкулисния модел утвърден в България и запазването на един парк пълен с живот. Наследници на легендарния създател на парк Аязмото Методий Кусев също подкрепиха каузата. Подкрепиха инициативата със становище и старозагорски архитекти, гражданската инициатива за чист въздух в града, редица организации като „Грийнпис България“ и много други. Демонстрация направиха и феновете на „Берое”. Подкрепиха ни и „Зелени Балкани”.
Във визуалните материали сме качили две снимки - едната снимка е на парк Бедечка в Стара Загора, другата снимка е на Central Park в Ню Йорк. Природата е направила повече за сближаването на двата града. Повече от кмет и общински съветници. Подкрепете борбата на заралии срещу безочливостта, лакомията и безстопанството на администрацията, която отново е съгласна да получи жълти стотинки срещу безценни неща. Ако гражданите на Стара Загора не успеят да защитят правата си върху собствената си природа, това ще бъде сигнал за апетита и лакомията, а те са неутолими.
Какво е вашето мнение?
Да оставим парк Бедечка на природата, за До министър председателя на Република България До Министрество на окoлната среда и водите До Министерството на младежта и спорта До Министерството на образованието и науката До Министерството на икономиката До Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя е създадена от: https://www.facebook.com/groups/409180969124908/?ref=ts&fref=ts.
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
224 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.