Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

Да задължим депутати да помогнат в борбата за живота на Слави

На вниманието на: Всички народни представители в 43-тото Народно събрание на Република България

Отворено писмо
от
Бетина Петрова Терзиева,
гражданин на Република България
Уважаеми депутати,
Уважаеми 240 народни представители,
Обръщам се към всички Вас с призив да се откажете от първото си месечно възнаграждение, което ще получите утре (24.10.2014 г.). Вие ни струвате почти 310 000 лв. още преди да сте започнали да работите. От деня, в който ЦИК Ви обяви поименно, до 27-ми октомври (Първото заседание на новия парламент) Вие не сте имали нито един работен ден. Не мислите ли, че е редно да се откажете от заплатите, които не сте изработили и съответно – заслужили? Мисля, че трябва да го направите. Затова Ви предлагам да го направите в името на живота на едно българско дете. Дядо ми казваше: „Който не работи, не трябва да яде.”, но всички Вие трябва вече да знаете тази народна поговорка (и без нечий дядо да ви я е казал).
Вероятно знаете, че всеки от Вас ще получи по 2590 лв. Ако всеки от Вас се откаже не от цялата си заплата, а от 2/3 от нея – ще спасите човешки живот. Нека ви запозная със Слави. На него му трябват 105 000 евро, за да живее. Слави е с диагнози "Детска церебрална парализа" и "Епилепсия" по рождение. Въпреки провеждането на антиепилептично лечение и редовна рехабилитация, детето продължава да бъде с тежко изоставане в моторното и нервно-психическото си развитие. Това принуждава родителите на Слави да търсят други, алтернативни методи на лечение като трансплантация на собствени стволови клетки. През август получават потвърждение от Руския онкологичен център „Н. Блохин”, че Слави може да бъде приет за изследване и лечение с използване на клетъчни технологии. Общата продължителност на лечението е 3 години, с вливания на всеки 2-3 месеца, а необходимата сума е 105 000 евро (точно 205 359 лв.). И държа да знаете, че не познавам нито детето, нито негови роднини. Просто мисля, че е редно да направите нещо добро. Време е.
Слави не може да живее без тези пари, мисля, че Вие можете да живеет един месец с по-малко от 2590 лв. Знаете ли, че доста българи живеят по цели месеци със сума, по-малка от 1/5 от заплатите Ви?
Всички Вие не сте работили нито ден от 5-ти октомври до днес и аз не виждам причина в банковите Ви сметки да отидат общо 310 000 лева. Защо? Ако аз не работя един месец няма да получа заплата, щом Вие представлявате народа – трябва да живеете с общите правила на народа. У нас правилата са такива – ако не работиш, заплата няма. Ако не ви харесват тези правила – променете ги. Но преди това, сега – откажете се от парите, които не сте заслужили. Дарете ги за нещо добро.
Призовавам всички Вас – 240-тте народни представители да се откажете от първата си заплата и да я преведете по банковата сметка на болния Слави. Бъдете не хора, а човеци. Аз още вярвам във Вас.
Уважаеми депутати, аз не съм гласувала за повечето от Вас, но някаква глупава наивност ме кара да вярвам, че у Вас има нещо добро. Знаете ли, че повечето българи казват, че сте крадци, мафия, лоши хора? Да, всички Вие. Хората го казват за всички Вас, до един. Аз не знам защо, но вярвам че поне у половината от Вас има нещо добро. Сигурно много от Вас имат деца. Аз нямам. Не знам как и колко боли за дете. Казвали са ми, че боли много, че боли сърцето, че може да се пръсне от мъка. Затова Ви моля – прочетете пак историята на Слави. А ако след това не Ви боли сърцето, съжалявам, че нямате такова.
С вяра, че надежда има:
Бетина Терзиева
23.10.2014г.
гр. София
Какво е вашето мнение?
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
7 136 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.

Създадена от:

Свържете се с автора