Лого на Гражданска Петиция
Добре дошли в сайта на Гражданска Петиция,

Надяваме се, че секцията Често Задавани Въпроси ще ви помогне получите отговорите, от които имате нужда за оптимално използване на нашата безплатна услуга за онлайн петиции.

Какво е Гражданска Петиция?

Ние предоставяме безплатна платформа за създаване и разпространение на онлайн петиции- един от най-старите инструменти на демокрацията, съчетан с най-новите дигитални технологии, на разположение 24 часа в денонощието.

Ние вярваме, че мощта на Интернет е безгранична и тя може да улесни създаването и разпространението на петиции.

Не позволяваме създаването на петиции, които приканват към насилие или антисоциално поведение. Не допускаме и петиции, които съдържат обиди и непристоен език или пък анонимни такива.

Петиции, които съдържат фиктивни имена или непристоен език, се премахват моментално.

Всички петиции са добре дошли, независимо от тяхната тема и степен на масовост. Една петиция може да има малък локален характер, като например даден проблем на малко село, или пък тя да бъде от национално значение, като например борбата за промяна на важен закон. Вярваме, че общият брой събрани подписи не е непременно най-важният елемент в една гражданска петиция и не това е критерият дали тя е успешна или не.

Създадените тук петиции не представляват мнението на Гражданска Петиция, нито това на нашите партньори и спонсори.

Какво представлява гражданската петиция?

Гражданската петиция е инструмент, чрез който се представя предложение или искане на гражданите към органите на държавната администрация.

Кой може да внесе за разглеждане гражданска петиция?

Всяко физическо или юридическо може да внесе гражданска петиция.

Какво прави Гражданска Петиция? Каква е моята роля?

На нашия сайт можете да напишете текста на петицията и да я представите посредством нашата онлайн платформа. Гражданска Петиция ще ви помогне да съберете максимален брой подписи. След като сметнете, че сте събрали достатъчно подписи, можете да отпечатате петицията или да изпратите линк към нея за получателите.

Предлагаме безплатна система за онлайн петиции, която позволява лесното и бързо създаване на петиции. Нашата система форматира автоматично петицията, хоства я на нашите сървъри, събира, показва и поддържа събраните подписи.

Как да опиша моята петиция?

Това е най-важната част на вашата петиция. Хиляди хора ще прочетат текста, в който описвате есенцията на проблема. За да постигне вашата петиция възможно най-добри резултати, уверете се, че текстът е написан на ясен и разбираем език, без никакви правописни и граматически грешки.

Не забравяйте, че текстът на вашата петиция не трябва да бъде променян след нейното създаване, понеже всяка промяна може да бъде подвеждаща за тези, които вече са я подписали.

Сигурно ли се съхраняват подписите?

Подписите се съхраняват с максимално внимание. Всеки ден нашата система прави автоматично копиране на всички подписи, за да се предотврати евентуална загуба на подписи при малко вероятния случай на проблем със системата.

Въпреки това, вие поемате отговорност за използване на нашата безплатна услуга от правна гледна точка.

Как мога да се свържа с Гражданска Петиция за допълнителни въпроси?

Изпращайте вашите въпроси, коментари и предложения чрез нашата форма за контакт. Бъдете ясни и обективни. Ако въпросът ви е във връзка с конкретна петиция, не забравайте да добавите и линка към нея.

Имам готов текст за петиция. Как мога да създам петиция?

Ако имате готов текст за петиция, посетете страницата Започнете петиция.