Лого на Гражданска Петиция
th
Вижте петицията Причини за вашата позиция. Информирайте и другите.
Становището и мотивацията на гражданите, подписали петицията: ЗА ДОСТОЙНИ УСЛОВИЯ И ЗАПЛАЩАНЕ НА НОЩНИЯ ТРУД, за Министерски съвет

ИмеКоментари
Цветан .
100 %повече да се заплаща!
Николай А.
В момента аз и всичките ми колеги в работата ми дето сме на нощни смени сме болни от по долу изброените заболявания ! Към момента (2018 г., при МРЗ – 510 лв.) една нощна смяна не е в състояние да изплати дори траспортните разходи за отиване и връщане от работа, а камо ли да послужи за възстановяване и обещетение за полагането на този особено вреден за организма труд (виж по-долу). 2. Здравословни: Многобройните научни изследвания на полагащи нощен труд установяват: – увеличение риска от заболявания: 40% на сърдечно-съдовата система, 3 пъти повече рак на простатата, 30% рак на гърдата, 40% рак на белия дроб и/ли на пикочния мехур; различни видове депресия, диабет, метаболни заболявания.
Тодор Т.
Здравейте, Нечовешки условия на труд, за сметка на ниско заплащане.Дано успеете да промените нещо, чет това си е жив геноцид.21 век сме, а африканците вече са по добре от нас! Поздрави! Тодор
Маргарита Г.
Непрекъснат режим на работа и смешни заплати. От година вече сме с един човек по-малко, от пролетта, без двама.
Todor V.
na nacionalno nivo problema ne e postaven predi godini i suotvetno reshen
Валентина В.
По-добри условия на нощен труд
Иван Г.
време е за промяна
Мария П.
Нощният труд убива работниците и трябва да се ограничава„ а когато това е невъзможно, да се заплаща изключително скъпо – което ще респектира работодателтите да прибягват до него възможно по-малко.
Пламена .
Нашият труд е изключително комплексен и налага висока умствена и физическа концентрация по всяко време на денонощието. В момента заплащането на нощния труд е повече от унизително и ако можех да избирам, или да откажа нямаше да полагам такъв като своеобразен протест!
Милена Г.
Унизително заплащане на нощен труд положен в много голям процент от случаите в нечовешки условия на работа.
Пенка Б.
Работя след пенсия, трета година вече, защото нито заплатата ми е била достатъчна през целия ми трудов стаж, нито пенсията ми е достатъчна, за що годе нормален живот.
Вяра И.
Отговорността, която носим всички колежки и 12часовите дежурства.... просто е подигравка сумата която получаваме за нощния си труд!
Деница Д.
Даваме безумни дежурства- първи и нощни смени ,това е 18 часова смяна. Тогава нощното дежурство е още по-отвратително. Интубурани деца, седирани , на Ципап . ... Цяла нощ ходиш напред-назад ,наблюдаваш монитори, ходиш при бебетата,които са при майките си ,опитваш да ги успокоиш,понеже майката е много тревожна,защо бебето не спи ,и видиш ли ти и тя не може да спи ,а теб кучетата те яли, нали караш смяната си .. и още мога да говоря,но не е честно тово да се плаща с жълти стотинки ;)
Нина Д.
До преди няколко месеца полагах нощен труд в месеца до 11 дежурства. Това е не само изтощително, но и застрашаващо здравословното състояние на всеки един човек независимо от пола и възрастта му.
Теменужка .
Работя на две места заради недоброто заплащане на най-хуманната професия .
Тодор Ч.
Стига вече с тази дивашка експлоатация
Криста К.
Изключително лоши условия на нощният труд, незаплатен адекватно (както времево, така и според условията).
Николай М.
Дневни и нощни смени по дванадесет часа!!!
Николай Н.
Категорично недостатъчно заплащане.Липса на всякаква мотивация за работа.
Галин .
Не само нощният труд е ниско платен, Заплатите също са обидно ниски, ако не беше тъжно щеше да е смешно!

Подпишете петицията
565 Списък с граждани

Вашата подкрепа е важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.Прочетете петицията

Списък с всички подписи