Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

Откриване на редовна консулска служба в град Лион

На вниманието на:  https://www.mfa.bg / Министерство на външните работи на република България

Уважаеми сънародници !

Сhеrs amis français !

Обръщаме се към вас, постоянно живущите и временно пребиваващи в региона Оверн-Рон-Алпи, Югозападна и Южна Франция. Обръщаме се и към всички български граждани работещи и живеещи или пътуващи из цяла Франция, както и към всички френски граждани, които посещават България като туристи или по бизнес дела.

Отправяме на вашето внимание настоящата петиция, чиято цел е да покаже на властите в България и по-конкретно на Министерството на Външните работи, че откриването на още една редовна Консулска служба във Франция е изключително необходимо, бихме казали належащо.
Искане за това е направено от Господин Посланика на България във Франция, Господин Чолаков. С настоящата петиция ние желаем да подкрепим това неговото предложение. Вече трета година Господин Чолаков настоява за тази допълнителна служба, чието откриване и функциониране би облекчило както всички българи постоянно или временно пребиваващи във Франция, така и работата на днешната единствена Консулска служба в Париж.

Както е видно, по едни или други причини до този момент няма решение на този проблем. Ето защо, ние настояваме и отговорно заявяваме, че една такава инициатива е в интерес на всички. Годините, когато в тази европейска страна пребиваваха български граждани броещи се на пръстите на ръката отдавна са отминали. В Лион, както и в цяла Южна Франция с всеки изминал ден се увеличава българското присъствие. Втори по големина град във Франция, регионална столица, социално-икономически и културен център със стратегическо географско положение, Лион притежава всички характеристики и достойнства, за да бъде втория френски град с действуваща българска Консулска служба.

Преди година беше открита директната самолетна линия София – Ница, а съвсем наскоро беше обявена и линията София - Марсилия. Засиленият обмен между двете държави увеличава още повече нуждите на българите от консулски услуги в тези райони. Борбата ни за откриването такава линия и в Лион, която надяваме се, скоро ще бъде факт, също ще засили необходимостта от консулски услуги в региона.

За момента се изискват сериозни усилия, време и средства за пътувания до единствената Консулска служба в Париж. Понастоящем във всички водещи европейски държави има по една или две допълнителни Консулски служби. От техните услуги се ползуват всички български граждани в Англия, Германия, Италия, Испания. Няма да бъде пресилено ако кажем, че ние, българските граждани във Франция в момента се намираме в положение на дискриминация. Считаме, че е крайно време да изразим нашата силна подкрепа към усилията на Посланик Чолаков и в най-скоро време да бъдем обслужвани от редовна Консулска служба, която да облекчи всички нас, както и пътуващите за България френски граждани от горепосочените географски области.

Силно се надяваме и разчитаме на голяма подкрепа и много подписи от всички вас !
Какво е вашето мнение?
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
2 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.

Създадена от:

Свържете се с автора