Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

Против посещаване на болни /недоизлекувани /деца в яслите и детските градини.

На вниманието на: До Ботевградска община Управление РЗОК, РИОКОЗ Медиите

ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ
против посещаване на болни /недоизлекувани /деца
в яслите и детските градини.


Уважаеми Дами и Господа.
Обръщаме се към Вас с молба да обърнете внимание на Нас, родители, работещи и неработещи, които направили своя избор за отглеждане на децата си в детски заведения, според възрастта им. Молим Ви, обърнете вниманието си на масово заразяване на нашите дечица в яслите и детските градини. Ние, отговорните родители, с риск от загубване на работното си място, трябва да се грижим за болните си деца, оправдавайки се със болничен лист, на който имаме право 40 дни в годината. При положение, че едно детенце, почвайки да посещава ясла – четири дена е с децата, после десет дена стои в къщи. Въпрос – колко дни болничен лист на година трябва да има един родител, отглеждащ детето си у дома до пълното му оздравяване? Повечето родители безочливо пращат болните си деца на яслата или детската градина . По същия начин, безочливо и без да си дават сметка за последствията, педиатрите изписват бележки, че децата са клинично здрави и че кихането и кашлицата са резултат на алергиите, причинени от неизвестен за тях фактор. Така “вървящите малки бацили” посещават всеки ден яслите и детските градини, заразявайки други деца покрай себе си.
Апелираме за изясняването на причините за издаване на бележките на недоизлекувани деца от личните им лекари, както и приемането на видимо болни деца от персонала на детското заведение.
Поради факта, че повечето родители са безсилни и отчаяни в такива моменти настояваме за :

- Засилване на контрола над педиатрите, издаващи бележки на видимо болни или недоизлекувани деца;
- Осигуряване право на персонала на детското заведение да не приема видимо болни деца, освен в случай, когато детето има бележка от специалист с посочена диагноза и че въпросното дете може да посещава детското заведение;
- В случай че детето се разболее – да се осигури изолирано от останалите деца място, докато не се прибере от родителите му.

Повечето деца много трудно свикват с обстановката в детските заведения и всяко отсъствие, дори и за една седмица, за тях е голям стрес и голяма психична травма.
Призоваваме Ви да направим първа крачка към премахване на това масово заразяване на децата ни. Нека ние, родители настоящи и бъдещи, да бъдем спокойни и сигурни за здравето на децата си и без страх от поредното разболяване да се върнем на работа и да благодарим на тези хора, които полагат грижи за тях, докато ние не можем.
Какво е вашето мнение?
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
41 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.

Създадена от:

Свържете се с автора