Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

Искаме мемориален паметник в чест на Пламен Горанов пред Община Варна!

На вниманието на: Община Варна

По време на големите протести през 2013-та година Пламен Горанов пробуди духа на Варна, възПЛАМЕНи града, промени го, промени и цялата страна! Както казва Димитър Събев в книгата си „Саламандър”, посветена на него: „Свали от власт един премиер и един кмет. Чак национален траур за 2013-та му обявиха, а държавното радио цял ден излъчваше само песните, които той приживе обичаше да слуша.”

Тогава варненци и българи от цялата страна, че дори и от света, за дни издигнаха висока Грамада на проклятието в подкрепа на Пламен и като израз на недоволство към политиката на местната и националната власт. След това Община Варна дори проведе конкурс за идеен проект, който да замести Грамадата.

Днес, четири години по-късно, Грамадата я няма. Изчезна под предлог ремонт на настилката под нея. Изчезнаха и следващите по-малки купчини камъни. Резултатът от конкурса също го няма. В момента няма никакъв знак за тези паметни събития.

Ще оставим ли нещата така?

Настояваме за мемориален паметник в чест на Пламен Горанов на мястото, на което изгоря!ВАЖНО: Подписката е изцяло гражданска, няма нищо общо с което и да е движение или политическа партия!

ЗАБЕЛЕЖКА: Снимката е само илюстративна.
  1. Обновяване #2 Уверяват ни, че петицията е задвижена

    Създадена на 13 Март 2017 г.

    На 22-ри февруари присъствахме на редовно заседание на постоянната "Комисия по култура и духовно развитие" към Община Варна. На него бяхме уверявани многократно, че петицията е задвижена и скоро ще се свържат с нас. Това - лично от председателя на комисията г-жа Даниела Димова. Връчихме й обновените подписи до него момент, общо 285 на брой, заедно с красноречивите коментари. След тази дата - 22.02.2017 - обещаното развитие все още се чака.

  2. Обновяване #1 Петицията е внесена в Община Варна

    Създадена на 11 Февруари 2017 г.

    Петицията на хартиен носител е внесена с точно 100 подписа (до него момент) в деловодството на Община Варна под рег. № РД17002884ВН на 10.02.2017 г. Заедно с връзка към онлайн петицията, за справка по настоящите подписи. Поздрави!

Какво е вашето мнение?
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
367 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.

Създадена от:

Свържете се с автора