Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

За запазване духа и философията на емблематични сгради в София - хотел”Витоша-Ню Отани”/сега хотел „Маринела“/

На вниманието на: До всички държавни институции и кмета на Столична община


Свидетели сме на грубо посегателство върху един от малкото архитектурни шедьоври,с които нашата столица може да се гордее - Хотел”Витоша-Ню Отани”. Имахме шанса и привилегията да се радваме на една от творбите на световно известния японски архитект Кишо -окава/ Доктор Хонорис кауза на Софийски университет ”Св.Климент Охридски”/
Хотелският комплекс ”Витоша - Ню Отани” е единственият по рода си в Източна Европа и по твърдение на самите японски архитекти, една от емблемите на бюро -окава. Значителна част от творчеството на Кишо -окава бележи емблематични сгради и комплекси, номинирани от ООН и Юнеско.
Но това очевидно няма значение за новите собственици и отговорните институции,тъй като вече година и половина се извършва груба намеса и брутална промяна на интериора и екстериора на комплекса. Великолепни пространства, прекрасни фрагменти, детайли, характерна растителност и материали бяха унищожени.
Въпреки опитите на САБ, КАБ и Гл.архитекг на София /арх.П.Диков/ да се прекрати унищожаването на духа и философията на този комплекс, придружено с грубо незачитане на авторските права на архитекта, процесът продължава.
Ние призоваваме специалистите и гражданите на София, както и всички, които милеят за своя град, да подкрепят нашите усилия за спасяването на този единствен по рода си у нас комплекс.


САБ,КАБ


Какво е вашето мнение?
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
271 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.

Създадена от:

Свържете се с автора