Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

За истински права на референдум и пряка гражданска власт

На вниманието на: До всички народни представители, до всички медии и всички граждани

Сегашният закон, уреждащ правото на гражданите да свикват референдуми е така скроен, че да блокира това ни "право", което не е никакво право при такава законова регламентация.

Първата бариера пред гражданите е непосилно високия БРОЙ ПОДПИСИ И СРОК, изисквани за да се свика референдум по инициатива на гражданите - 400 000 ЗА ТРИ МЕСЕЦА! При бедно и зависимо население и липсваща средна класа - нещо непостижимо. Могат го само най-богати партии и мутри.

Втората бариера е въведения КВОРУМ ЗА ВАЛИДНОСТ на референдумите - дори ако се стигне до провеждането им, ако гласуват по-малко от гласувалите на последните избори, референдумът е невалиден.

Трета и четвърта бариера са забранените въпроси (данъци, бюджет, депутатски заплати), негарантиран достъп до медиите, на свободно обсъждане и формулиране на въпроса, поставен на гласуване.

Четири петиции с над 20 000 подписа са внесени в НС от 2003 година насам с искане за недопускане и премахване на такива бариери. Но ТЕ ТАМ са глухи за такива искания, а медиите им, вкл. "обществените" грижливо заглушават такива гласове "отдолу".

Затова се обръщаме към ВАС наши съграждани - ВИЕ сте последната инстанция, която може да смени пробитите закони на лъже-демокрацията!

КАК? "Гласуване" с краката на площада - всенароден мирен БУНТ - последното право на един обезправен народ! НЕ за нов "спасител", а точно за такива ПРАВА, овластяващи ВАС - вие пряко да решавате нещата, когато избраните да ви служат, ви ПРЕДАВАТ! (вж. http://grajdanskapeticia.com/pview.aspx?pi=BG31612)
А преди правата, които няма да ни подарят - ДА СЕ СВЪРЖЕМ в паралелна сила за всенародни действия срещу чуждата продажна власт!

В постоянни събрания - във всеки квартал - да започнем разговор между всички за договаряне на ИСТИНСКА ПРОМЯНА, която ще ни направи НАРОД - господар на страната си и на собствената си съдба!


Какво е вашето мнение?
За истински права на референдум и пряка гражданска власт, за До всички народни представители, до всички медии и всички граждани. Тя е създадена от: Мрежа за бързо гражданско реагиране.
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
18 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.