Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

Наказателна отговорност за Ангел Калеев!

На вниманието на: Главен Прокурор на Република България

Уважаеми г-н Главен Прокурор,

С настоящото Ви информираме за извършени две престъпления, които са надлежно документирани от самият извършител чрез видеозапис, който при това е разпространен с гордост (липса на всякакво съжаление и разкаяние). Престъпленията са извършени в идеална съвкупност чрез едно деяние:

1. Лека телесна повреда, причинена по расистки подбуди, чл. 131, ал.1, т. 12, пр. 2 във връзка с чл. 130 НК

2. Престъпление против равенството на гражданите по чл. 162, ал. 2 НК

В интервю взето от bTV и публикувано на 18 Април 2016 в 10:40 ч., извършителя казва, че "съжалява, но НЕ за унижението, а за това, че държавата ни е такава". Моля да обърнете внимание, че този млад човек Ангел Калеев - и неизбежно, много други като него си мислят, че "държавата е такава" заради ромското население в нея (това би обяснило защо Ангел напада Митко, нали е ядосан на държавата, а щом напада Митко, значи го смята за отговорен).

За държавата обаче са отговорни всякакви националности и етноси, но не и роми (нито сме адекватно и пропорционално представени в съда, нито в министерствата, нито в парламента). Ромите не взимат решения, а са постоянно обект на решения, заплахи и прочие. Съответно, гнева на Ангел е насочен в грешна посока. Излиза, че е искал да атакува Вас и всички представители на властта, но нали "Митко циганина" е наоколо, защо да не го напсува и нарита него... Имайте предвид, че така много лесно би се подпалил огън, който може да бъде угасен само с кръв. Скрит гняв, който излиза наяве безразборно... това е заплаха за стабилността на държавата. Атаката срещу Митко е всъщност атака срещу Вас и всички Ваши колеги държавници. Най-малкото, което може и трябва да направите е да потърсите отговорност по всякакъв възможен начин на всички подобни прояви, като започнете с Ангел Калеев и неговото престъпно деяние. Кой знае, може утре да събере хайка бандити и да дойде да хвърля камъни по някой друг, който му е крив - и какво ще му попречи да реши, че това сте Вие? Ако остане ненаказан, възпитаваме биячи и хулигани, а не предприемачи, създатели на работни места и социална промяна.

Долуподписаните лица - всичките са граждани на Републиката, вярват във Вас. Вие сте начело на Република България като защитник на правосъдието ние всички очакваме Вашата адекватна реакция - извършителят е известен (Ангел Калеев), който сам е документирал престъплението си извършено в село Овчарци близо до град Пазарджик.

Хаос има навсякъде. Бъдете реда в него.

С Уважение: граждани на Република България

Какво е вашето мнение?
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
60 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.

Създадена от:

Свържете се с автора