Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

ОТМЯНА НА ВИНЕТНИТЕ СТИКЕРИ И НАМАЛЯВАНЕ ЦЕНАТА НА ВИНЕТКИТЕ

На вниманието на: ПАРЛАМЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми съграждани,

Повишаването на винетните такси е не само необосновано, то е подигравка с Българският народ. Управлящите за пореден път показват цинизма, с който се отнасят към народа, чиито интереси би трябвало да защитават.
Държавата харчи милиони левове от парите на хората за печатане на безсмислени и скъпи стикери. Пари, които вместо да отиват в подобряване на инфраструктурата на държавата, отиват в джоба на някой. В следният линк прилагам Румънският сайт за винетни такси (има даже и версия на Български език ) изготвен от Националната компания за магистрали и национални пътища в Румъния (C.N.A.D.N.R.): https://www.roviniete.ro/en

Както се вижда системата в Румъния е много по-евтина и по-ефективна. Годишната винетка за лек автомобил в Румъния струва 28 EUR или 55 лв. Всеки шофьор, който пътува из Румъния спокойно може да види, че пътната им мрежа е в пъти по-добра от нашата. Това отлично показва, че ключът за по-добрите пътища е не бъркането в джоба на народа, както твърдят скъпите ни управляващи, а в това да се спре корупцията и изтичането на средства в многократно завишени поръчки за изграждане и поддръжка на пътища давани на определени фирми с цел източване на средства.

Целите на тази петиция са следните:

1. Отпадане на винетният стикер - това ще доведе до поевтиняване на винетната такса.
2. Въвеждане на електронна винетка по Румънски модел, на цена отговаряща на Българските стандарти - не повече от 60 лв - това ще доведе до по-голяма събираемост на винетни такси, тъй като повечето шофьори в момента не закупуват винетки поради скъпата цена и неудобното им ползване.
3. Въвеждане на горните промени в рамките на една година !


Наше задължение, като граждани е да защитаваме правата си и да заемаме активна позиция всеки път, когато некадърно и корумпирано управление взима решения, които са във вреда на народа. Нека заедно, като общество бъдем в противовес на некадърните ни политици ! Нека защитим интересите си !


Какво е вашето мнение?
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
38 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.

Създадена от:

Свържете се с автора