Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

Ние българите , временно и постоянно пребиваващи във Франция , изразяваме своето недоволство от работата на служителите в Консулството !

На вниманието на:  Протестна нота до Министерството на външните работи на Република България !

Уважаеми дами и господа,


обръщаме се към вас, като държавен контролираш орган, отговарящ за спазването на нашите и международни норми по свободното предвижване на български граждани в страната и чужбина

Ние българите , които по едни или други причини сме извън страната , сме принудени да ползваме услугите на консулските ни служби навсякъде по света, където да намерими, докоснем "парче земя" от Родината . По принцип и по закон дипломатическото представителство трябва да е мястото , където българина да се почувства най-добре разбран и да получи необходимата помощ. Дори в много случаи е достатъчно само морална подкрепа. .

Това не важи за Консултвото на страната ни в Париж . Множество граждани, поискали услугите на консулcка служба, остават необслужени заради некомпетентната информация, която получават по телефона във връзка с издаване на различни документи и остават отвратени от работата на служителите , включително и Консула. Много български граждани са задължени да пътуват доста дълги разстояния до Консулството ни в Париж и не биват обслужени заради неспазване от страна на служителите на правилника, написан на страницата на Консулството.

Намираме отношението на служителите спрямо нас, българските граждани, като отврaтително и дори абсурдно, срамно! Крясъците на дамите зад гишетата пищят в ушите на всеки един от нас дълго след напускане на Консулството. Обстановката, която цари в залата за подаване на документи е повече от възмутителнa.

Ние, българите временно и постоянно пребиваващи във Франция, изразяваме своето недоволство от работата на служителите в Консулска служба към Посолството на Р.България в Париж и се надяваме на вашата намеса за решаване на това безобразие!

С уважение ,

български граждани


Какво е вашето мнение?
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
168 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.

Създадена от:

Свържете се с автора