Лого на Гражданска Петиция
Вижте петицията Подпишете петицията. Регистрирайте се и я разпространете. Вашата подкрепа е важна.

Незабавно оттегляне на Тодор Танев като министър на образованието

На вниманието на: Реформаторски блок

По време на посещение в СОУ "Христо Ботев" във Враца, министърът на образованието Тодор Танев демонстрира своята пълна неадекватност, спрямо поста, който заема. Заснетото и разпространено видео (http://youtu.be/U7b9g2TGwyE) показва самочувствие на господар, облечено в арогантност, самовлюбеност, пренебрежение към учениците, поведение и възпитание, достойни за съжаление.

Министърът, който ръководи ведомство, формиращо държавната политика и управляващо публичния ресурс в областта както на образованието, така и на науката, си позволява високомерни оценки от крайна инстанция за хора, посветили живота си на науката и получили световно признание за това. Изглежда висотата на поста на проф. Танев му дава, напълно неуместно, основание да се държи арогантно и менторски - тактичното замлъкване на правещата представяне ученичка по време на фотосесията, която видимо живо занимава министерската душа, е в пълен и бъдещ недоумение контраст с угодните усмивки на придружаващите го висши чиновници, които би следвало да имат по-ясно осъзнаване за абсурдността на сцената. Сцена, на която те не просто присъстват, а публично одобряват и легитимират с усмивките си и с отсъствието на критична реакция.

Едно е ясно - министърът задава за учениците пример, който не може да бъде подминат и трябва незабавно да бъде посочен като възмутителен и неприемлив модел на държание на висша политическа фигура. Единствената адекватна реакция на този тъжен епизод в българското образование е незабавното оттегляне на Тодор Танев и поднасяне на публично извинение - пред всички ученици и пред цялата колегия - от името на Реформаторския блок за неудачния избор.

Моралът е преди политиката. Децата на България не са играчки за самозабравили се политици, били те и професори. С тази петиция призоваваме за ясен сигнал - за границите на допустимото.


Какво е вашето мнение?
Тази петиция се намира на Гражданска Петиция. Това е публична услуга за онлайн петиции.
Ако имате въпроси към автора на петицията, можете да ги изпратите чрез страницата за контакт
Подписали се граждани
25 Подписали се граждани

Вашата подкрепа е много важна. Подкрепете каузата. Подпишете петицията.

Създадена от:

Свържете се с автора